By

Бизнесът включва Milktooth, Mesh, Rook и The Eagle.

Бизнесът включва Milktooth, Mesh, Rook и The Eagle.

— Холи Хейс

Нобълсвил официално обявява „местно бедствие“

Кметът на Нобълсвил Крис Дженсън gluconol website обяви в понеделник официална декларация за „извънредна ситуация при местно бедствие“, влизаща в сила на 25 март, същия ден, в който влиза в сила заповедта за „останете си у дома“ на Индиана. Служителите на Noblesville молят всички несъществени предприятия да затворят и жителите да избягват ненужни пътувания.

„Издаването на местна извънредна ситуация при бедствие в Нобълсвил работи във връзка със заповедта за оставане у дома на губернатора Холкомб и засилва правоприлагането тук в нашия град“, каза Дженсън в писмено изявление. „Моля ви да напускате дома си само ако работите в основен бизнес, получавате необходимите доставки или трябва да напуснете от съображения за здраве и безопасност.“

— Холи Хейс

Индианаполис преминава към предупреждение за пътуване

Кметът на Индианаполис Джо Хогсет по-късно нареди затварянето на маловажни предприятия чрез собствената си изпълнителна заповед в понеделник, надграждайки предишния статут на пътуване на окръга до най-високото ниво на „предупреждение“, което насочва жителите да се въздържат от повечето пътувания.

Изпълнителната заповед на Хогсет също ограничава пътуванията, с изключение на спешни случаи и основни функции – които включват закупуване на храна, грижа за друго лице, вземане на рецепти или доброволчество.

„Тези ограничения са тежки и разрушителни, но са необходими“, каза Хогсет в изявление. „Тази криза е реална, тя е тук сега и чрез това действие съм уверен, че ще спасим животи в Индианаполис.“

Хогсет нареди на градските отдели да определят основния персонал и да приоритизират обществените услуги. Междувременно служители от пожарната, полицията, общественото здравеопазване и отделите за спешна помощ набират персонал в Центъра за спешни операции в града, за да наблюдават нуждите на обществената безопасност, според кметството.

Молбите за безработица в Индиана продължават да растат

Повече от 54 000 Hoosiers са подали документи за обезщетения за застраховка за безработица до края на миналата седмица, докато коронавирусът продължава да унищожава държавата и националната икономика, каза губернаторът Ерик Холкомб в телевизионно обръщение в понеделник.

За същата седмица преди една година Индиана имаше 3100 заявления за обезщетения за осигуряване при безработица.

Пандемията от коронавирус накара местните и държавните власти да затворят трапезариите на ресторантите и да призоват хората да си останат вкъщи. Междувременно множество спортни, художествени и други развлекателни организации отложиха и отмениха събития. В понеделник губернаторът Ерик Холкомб издаде заповед „останете вкъщи“, задължавайки само служители на основни предприятия като доставчици на здравни услуги, аптеки и полицейски управления да ходят на работа.

— Александрия Бурис

Държавната гореща телефонна линия за бизнеса стартира във вторник

Държавна гореща линия за изпращане на бизнес въпроси, свързани с новата заповед за оставане у дома в Индиана, ще стартира във вторник сутринта.

Горещата линия за критични индустрии ще отвори във вторник в 9 сутринта, за да помогне на бизнеса и индустриите да се справят с изпълнителната заповед.

До центъра може да се стигне, като се обадите на 877-820-0890 или като изпратите имейл на covidresponse@iedc.in.gov.

Горещата линия е само за бизнес и индустриални въпроси.

Главен прокурор за вашите права като пътник

Главният прокурор на Индиана Къртис Хил в понеделник каза, че Hoosiers с променени планове за пътуване поради COVID-19 трябва да знаят правата си, преди да анулират, да искат възстановяване на суми или да направят други промени.

„Избухването на коронавирус преобърна всеки аспект от живота ни и разбираемо накара потребителите да се колебаят, преди да продължат с плановете си за пътуване със самолет“, каза Хил в изявление.

Хил каза, че пътниците трябва да са наясно със следното, преди да направят каквито и да било промени в плановете си:

  • Ако авиокомпания е отменила полет, пътникът има право на възстановяване на сумата от авиокомпанията, независимо дали ще резервира нов полет.
  • Пътникът има право на възстановяване на сумата, ако авиокомпания направи значителна промяна в графика и/или значително забави полет и пътникът избере да не пътува.
  • Пътник има право на възстановяване на сумата, ако е платил такса за незадължителна услуга, но не е могъл да използва услугата поради отмяна на полет, закъснение, промяна на графика или ситуация, при която неволно му е отказан достъп на борда.
  • Когато полет не е отменен, но пътник избере да не се качи на борда, пътник, закупил билет с възможност за пълно възстановяване, обикновено има право на възстановяване на сумата, когато не използва закупения билет, за да завърши пътуването си.
  • Когато полет не е отменен, но пътник избере да не се качи на борда, пътник, който е закупил билет без възможност за възстановяване, обикновено няма право на възстановяване на сумата, освен ако авиокомпанията не обещае да предостави възстановяване на сумата.
  • Когато полет е отменен, пътник, който е направил непредвидени разходи като кола под наем, хотелска стая или храна поради значително закъснение или отменен полет, няма право на възстановяване на непредвидените разходи.
  • Ако пътник е закупил своя билет чрез онлайн туристическа агенция или друг агент, той трябва да се свърже директно с туристическия агент, за да получи възстановяване на сумата, преди да се свърже с авиокомпанията.

Ако не получите възстановяване на сумата от авиокомпания, туристическа агенция или друго образувание, на което смятате, че имате право, можете да подадете жалба до отдела за защита на потребителите към офиса на главния прокурор.

За да подадете жалба, посетете https://indianaattorneygeneral.secure.force.com/ConsumerComplaintForm

Изпълнителният директор на Community Health е с положителен тест

Доказвайки, че коронавирусът може да зарази всеки, президентът и главният изпълнителен директор на Community Health Network даде положителен тест за вируса.

Брайън Милс, чиято болнична система отбеляза както първия случай, така и първата смърт от COVID-19 в щата, изпрати имейл до 16 000 служители на Community в понеделник.

След като е получил симптоми, Милс е бил тестван и е научил, че е заразен през уикенда, според прессъобщение на Community Health.

Докато е под карантина, Милс участва в дистанционни срещи и ръководи вземането на решения в системата на здравеопазването, въпреки че има планове за делегиране на някои от тези отговорности на други, ако състоянието му се влоши.

В своя имейл до служителите Милс, който не е лекар, похвали онези, които са на първа линия.

„Изпитвам страхопочитание както винаги от отдадеността на нашите болногледачи, които се справят с продължаващото предизвикателство на тази пандемия със състрадание, смелост и иновации“, каза той.

58 нови случая на COVID-19 в Индиана

С нарастването на тестовете в щата се увеличава и броят на случаите . През уикенда броят на случаите се е увеличил повече от два пъти, нараствайки от 79 в петък до 201 в неделя.

Седем души са загинали, включително жител на окръг Алън на възраст над 60 години, който почина в неделя.

Окръг Марион е най-силно засегнат, с 28 нови случая в понеделник, за общо 110. Трима души са починали в окръг Марион.

Окръг Хамилтън имаше три нови случая в понеделник за общо 21, Джонсън имаше два нови случая за общо 14 случая.

Хендрикс има четири нови случая, което го довежда до 12, а Лейк един го довежда до 11.

Освен в окръзите Марион и Алън, смъртни случаи са настъпили и в окръзите Делауеър, Джонсън и Скот.

Малко под 2000 души са били тествани за вируса в Индиана.

— Шари Рудавски

Indy parks затваря семейни центрове, предлага безплатни ястия

Indy Parks обяви в понеделник, че всички семейни центрове, природни центрове и детски площадки на Indy Parks ще бъдат незабавно затворени за обществеността. Хранителните програми все още ще бъдат налични и персоналът на Indy Parks ще помага на клиентите чрез телефонни обаждания и имейли от понеделник до петък от 9 до 17 часа

Следните съоръжения са засегнати от промяната: оранжерията Garfield Park и Sunken Garden; Център за изкуства Garfield Park; Eagle Creek Park Earth Discovery Center и Ornithology Center; Природен център Холидей Парк; и Центъра за обслужване на клиенти.

Тези пространства няма да предлагат никакви лични транзакции, услуги, наеми или програми.

Много семейни центрове на Indy Parks и други места ще започнат да предлагат опции за хранене Grab and Go за жителите и техните семейства по време на работното време.

Безплатни ястия ще бъдат достъпни за младежи на възраст до 18 години, а чрез партньорство с Second Helpings безплатни ястия се предлагат и за възрастни в някои места в парка.

За повече информация и пълен списък с места и часове за безплатно хранене посетете този уебсайт: https://www.indy.gov/agency/department-of-parks-and-recreation

– Джъстин Л. Мак

HI-FI Indianapolis събира дарения

Екипът зад музикалното място HI-FI в Индианаполис работи с други местни фирми, за да установи централно място за дарения, за да събира артикули за пакети за първа помощ.

Заявените доставки включват печива, бутилирани напитки, нетрайни храни и лични маски. Жителите също са призовани да даряват дейности в стаята за почивка като тестета карти и пъзели, както и благодарствени бележки.

Всички дарения ще се приемат в HI-FI на Fountain Square, 1043 Virginia Ave. Suite 4. Пакетите за грижи ще бъдат доставени същия ден до болниците в Централна Индиана.

Артикулите могат да бъдат оставени между 11 сутринта и 15 часа днес, като скоро ще бъдат добавени допълнителни часове за предаване. Доставките до болниците ще започнат в 15:30 ч. Организаторите казват, че ще продължат усилията два пъти седмично, ако реакцията на общността е силна.

– Джъстин Л. Мак

Превенция на домашното насилие по време на кризата с COVID-19

Служители от столичното полицейско управление на Индианаполис и Мрежата за домашно насилие напомнят на жителите за местните ресурси за превенция на домашното насилие, тъй като Hoosiers прекарват повече време на закрито на фона на епидемията от COVID-19.

Полицията признава, че членовете на общността може да се окажат затворени с насилник, докато общностите работят за смекчаване на разпространението на вируса.

Ако вие или някой ваш познат се нуждаете от незабавна помощ, обадете се на 1-800-799-7233.

Тези, които се нуждаят от помощ или планиране на безопасността, могат да се свържат с една от следните организации:

  • Кризисен център „Маяк на надеждата“: 317-731-6131
  • Първо семействата (Освобождаване): 317-634-6341
  • Армията на спасението/Център за жени и деца Рут Лили: 317-637-5551
  • Coburn Place: 317-923-5750
  • Юлианският център: 317-941-2200

Полицията каза, че тези, които видят съсед в непосредствена опасност, трябва да се обадят на 911. Тези, които искат да съобщят за случай на домашно насилие, който не е в ход, могат да се обадят на Crime Stoppers на 317-262-8577.

– Джъстин Л. Мак

USA Today стартира сайт за подаръчни карти в подкрепа на малкия бизнес

В опит да помогне на малкия бизнес, засегнат от коронавируса, USA Today Network стартира нов уебсайт , който позволява на потребителите да купуват карти за подарък за местни фирми в тяхната общност за използване по-късно.

Уебсайтът supportlocal.usatoday.com също така позволява на посетителите и собствениците на фирми да добавят местни фирми към платформата.

Към 8:30 сутринта в понеделник 22 бизнеса в Индианаполис бяха на платформата. Бизнесът включва Milktooth, Mesh, Rook и The Eagle.

– Джъстин Л. Мак

Услуга за възстановяване на енергията на Citizens за клиенти, прекъснати поради неплащане

Клиентите на Citizens Energy Group, чиито услуги са били прекъснати поради неплащане, са помолени да се обадят на комуналната компания, за да възстановят услугата. Клиенти, които се нуждаят от повторно свързване, трябва да се обадят на 317 924-3311, за да възстановят услугата си.

„Поради значението на миенето на ръцете и хигиената по време на извънредната ситуация с COVID-19, Citizens призовава всички клиенти без вода и/или природен газ да ни се обадят незабавно“, каза Джефри Харисън, президент и главен изпълнителен директор на Citizens Energy Group, в изявление .

Гражданите ще приемат всяко плащане, което клиентите могат да направят, за да свържат отново услугата си и ще използват помощ от различни източници, за да помогнат с неплатените салда, докато тези средства не бъдат изчерпани, казаха служители. Предимство за повторно свързване ще имат първо клиентите на ВиК и клиентите на ВиК, а след това клиентите на природен газ.

Гражданите също спират прекъсванията на комуналните услуги по време на извънредната ситуация с общественото здравеопазване COVID-19 в съответствие с изпълнителна заповед, издадена от губернатор Ерик Холкомб. Гражданите също се отказват от депозити, такси за закъснение и такси за повторно свързване през този период.

За безопасността на клиентите и екипажите гражданите молят клиентите да не се доближават до работниците от комуналните услуги.

Contents