By

Ezután fedje le tiszta kötszerrel a kisebb vágások és karcolások miatt.

Ezután fedje le tiszta kötszerrel a kisebb vágások és karcolások miatt.

Számos biztonságos otthoni tisztítási alkalmazással rendelkezik. A hidrogén-peroxidot kontaktlencse-fertőtlenítőként és hajfestékekben is biztonságosan használják. Egyes fogfehérítő termékek összetevője is.

A hidrogén-peroxid ronthatja szervezetünk gyors reagálását a vágásra

Testünk legnagyobb szerveként a bőr alapvető szerepet játszik abban, hogy megvédjen bennünket az idegen betolakodóktól, például a rajta élő több mint 1,5 billió baktériumtól. Ha vágást vagy sebet kapunk, legyen bármilyen nagy vagy kicsi, testünk gyorsan működésbe lép.

Több sejt azonnal részt vesz ebben a kezdeti reakcióban. A vérlemezkék fibrintermékeket szabadítanak fel, hogy vérrögöt képezzenek és lezárják a sebet. A fehérvérsejtek, az úgynevezett makrofágok rohannak a területre, hogy elpusztítsák a vérrögön túljutott baktériumokat, és felügyeljék a helyreállítási folyamatot. A makrofágok növekedési faktorokat is kiválasztanak, amelyek segítik a seb helyreállítását. Ezután az erek kitágulnak, hogy friss tápanyagok és oxigén áramolhasson a területre, és elősegítse a gyógyulást.

Amint látja, több sejt azonnal részt vesz a sebvédelmi és gyógyulási folyamatban. A hidrogén-peroxid sajnos nem tesz különbséget a baktériumsejtek és a saját sejtjeink között. Bár azt gondolhatja, hogy alaposan megtisztítja a sebét, maró szövetkárosodást okoz, jelentősen rontja a gyógyulási folyamatot, és visszafordíthatatlanul rontja a hegesedési folyamatot. A bőrön történő alkalmazásból eredő súlyos toxicitás gyulladást és hólyagosodást jelenthet.

Ha súlyos fájdalmat vagy égő érzést érez, a szennyezett bőrfelületet azonnal le kell öblíteni bő vízzel. És el kell mennie a sürgősségire, mivel ezek a bőrelváltozások hőégésként további kezelést igényelnek.

A lényeg az, hogy a hidrogén-peroxidot és más maró hatású elsősegélynyújtó antiszeptikumokat, például alkoholt nem szabad friss nyílt sebek tisztítására használni. Azt tanácsolom a betegeknek, hogy egyszerűen öblítsék ki a sebet megbízható forrásból származó vízzel – csapból vagy palackozott vízzel, ha a természetben találják magukat, és sérülést kell ellátniuk. Egy másik népszerű orvosi mítosszal ellentétben nincs bizonyíték arra, hogy a nagynyomású öblítés jobban működik, mint a seb egyszerű öblítése. Ezután fedje le tiszta kötszerrel a kisebb vágások és karcolások miatt. Forduljon orvoshoz nagyobb sebek esetén, amelyek további értékelést és elsődleges sebvarratokkal történő lezárást igényelnek.

Inkább ehhez: Mely táplálék-kiegészítők kerülhetnek a legnagyobb valószínűséggel a sürgősségi osztályba?

Sokan szedik a melatonint: Amit tudnia kell, mielőtt megtenné

Alkotox: A máj legjobb befektetése. Tudjon meg többet a https://alkotox-website.com/ oldalon még ma.

Mennyi víz kell valójában? A közösségi médiában az emberek naponta egy gallont isznak.

Michael Daignault, MD, okleveles sürgősségi orvos Los Angelesben. Globális egészségügyet tanult a Georgetown Egyetemen, és a Ben-Gurion Egyetemen szerzett orvosi diplomát. Rezidens képzését a sürgősségi orvostudományból a dél-bronxi Lincoln Medical Centerben végezte. Ő is az Egyesült Államok Békehadtestének egykori önkéntese. Keresse meg az Instagramon @dr.daignault

A New York-i lakos, Mickey Saxbury 25 évig dolgozott a General Motors futószalagján, mielőtt egy munkahelyi sérülés miatti éles, lüktető hátfájdalmak miatt nyugdíjba kellett vonulnia.

Egy hátsó művelet nem sikerült. A fájdalmát blokkoló eszköz fokozatosan hatástalanná vált. Az egyetlen dolog, ami következetesen bevált, az a fájdalomcsillapítás.

A New York-i Állami Dolgozók Kompenzációs Tanácsának rokkantsági ügyét felügyelő bíró elrendelte, hogy az opioidok mennyiségét jelentősen csökkentsék.

„Annyira leejtettek, hogy már a kanapéról sem tudok felkelni” – mondta a 61 éves Saxbury, aki Buffalo közelében él.

A krónikus fájdalomban szenvedő betegek, mint például Saxbury, azt mondják, hogy az orvosi közösség kizárja őket. A Centers for Disease Control and Prevention 2016-ban iránymutatást adott ki a felírások csökkentésére, miután az évekig tartó liberális opioidkiadás hozzájárult a függőséghez és a túladagolás miatti halálozáshoz.

Ezek az iránymutatások többet befolyásoltak, mint az orvosok: az állami szabályozók, az egészségbiztosítók és még a fogyatékosügyi adminisztrátorok is hivatkoztak a szövetségi irányelvekre, hogy igazolják a fájdalomcsillapítók felírását korlátozó politikákat.

A múlt hónapban a CDC tisztázta álláspontját, mondván, hogy az opioidválságra adott válasz túl messzire ment. A New England Journal of Medicine vezércikkében egy szakértői testület olyan példákat idézett, mint az adagok rugalmatlan küszöbértéke, a rákos, sarlósejtes betegségben szenvedő vagy műtét után lábadozó emberekre vonatkozó irányelvek hirtelen csökkentése és helytelen alkalmazása.

Dr. Joshua Sharfstein, Maryland korábbi egészségügyi államtitkára és Baltimore egészségügyi biztosa azt mondta, támogatja, hogy a CDC pontosított irányelvei hogyan egyeztetik össze az opioidok kockázatát a szükségességükkel.

"A helyes dolog ezt az egyensúlyt követni" – mondta Sharfstein, a Johns Hopkins Bloomberg Közegészségügyi Iskola professzora és dékánhelyettese. Az iránymutatásokat „nem szabad egyfajta bújócskaként használni a megfelelő felírás csökkentésére”.

Az ügyét felügyelő New York Állami Dolgozók Kompenzációs Tanácsa megkeresett egy orvosszakértőt, hogy áttekintse Saxbury egészségügyi kártyáját. A szakértő, Dr. Chris Grammar, aki soha nem vizsgálta meg fizikailag Saxburyt, arra a következtetésre jutott, hogy nem biztonságos mennyiségű opioidot írtak fel neki.

A New York-i igazgatótanácsnak írt jelentésében Grammar hivatkozott az állam nem akut fájdalom kezelésére vonatkozó iránymutatásaira és a CDC adataira az opioid-felírásokhoz kapcsolódó túladagolásos halálesetekről. Azt mondta, hogy Saxbury fájdalom orvosának nagy dózisú opioid receptjei "már nem támogatottak".

"Ez nem kritikus a kezelőorvosával szemben, mivel ez a megközelítés viszonylag új" – írta a Grammar. "A funkcionális javulás hiányában azonban ez a beteg rendkívüli kockázatnak van kitéve, kevés haszonnal."

Egy bíró beleegyezett, és elrendelte Saxbury fájdalomcsillapítójának csökkentését.

A bíró döntése alapján Saxbury elmondta, hogy kezelőorvosa felére csökkentette a napi fájdalom felírását. Nem tudja összegyűjteni az energiát vagy a toleranciát számos napi tevékenység elvégzéséhez. Elrettentőbbnek tűnik, hogy Arizonába költözik, hogy elkerülje a fájdalmait súlyosbító hideg éghajlat elől, és család közelében éljen.

Saxbury azt mondta, hogy sikertelenül könyörgött orvosához, hogy vizsgálja felül a fájdalomcsillapítók csökkentését.

"A fájdalomcsillapító orvosom azt mondta, hogy nem adhatják be nekem a gyógyszert, mert elveszíthetik a jogosítványukat" – mondta Saxbury. – Egy szikla és egy kemény hely között vagyok.

A nyelvtan nem volt hajlandó megvitatni Saxbury ügyének részleteit az USA-val MA. Általánosságban elmondja, hogy az orvosi bizonyítékok nem támasztják alá a krónikus fájdalomban szenvedő betegek hosszú távú opioidhasználatát.

Elmondta, hogy a gyógyszergyártó cégek, mint például az OxyContint gyártó PurduePharma, nem bizonyították orvosi tanulmányokkal, hogy a hosszú távú opioidhasználat enyhíti a krónikus fájdalmat.

"Kevés kivételtől eltekintve a betegek ártatlanok" – mondta Nyelvtan. – Nem írják fel a recepteket.

Az állami törvények „dermesztő hatást” hoztak létre a fájdalomra vonatkozó receptekben

Az államok a függőségi válságra olyan törvények elfogadásával reagáltak, amelyek célja az opioidfelírások csökkentése.

Az Állami Törvényhozók Nemzeti Konferenciája szerint 2018 októberéig 33 állam fogadott el olyan törvényt, amely korlátozza vagy előírja az opioidok felírását.

A legtöbb ilyen állam hét napra korlátozta a kezdeti fájdalomcsillapító betöltést, néhány állam pedig még agresszívabb visszavágásokat írt elő, amelyek három-öt napra korlátozzák a betöltést.

Tavaly júliusban Florida törvényt fogadott el, amely előírja az orvosoknak, hogy regisztráljanak krónikus fájdalommal foglalkozó klinikákként, és három napnál több opioidot írjanak fel. Dr. Melanie Rosenblatt, a szenvedélybetegségek orvoslásában okleveles fájdalomorvos azt mondta, hogy a törvénynek "dermesztő hatása" volt a felírásra. Sok új páciensét az orvosok elbocsátották, vagy "addig vásároltak, amíg meg nem kapják, amit akarnak".

A szövetségi statisztikák azt mutatják, hogy 2012 óta az Egyesült Államokban felírt opioidok száma minden évben csökkent. Ez a tendencia felgyorsult, mióta a CDC irányelveket adott ki.

Az összes felírt mennyiség a 2016. márciusi 46 milliárd morfium-milligramm-ekvivalensről 2018 szeptemberében 32 milliárd morfium-egyenértékre csökkent. Az MME-k az opioidok mennyiségét és hatásosságát mérik.

John Downey, a georgiai Augusta-i fájdalom orvosa szerint a "károkat" a korlátozó állami törvények és a vonakodó felírók okozták. Azok a háziorvosok, akik tartanak az orvosi testületek fegyelmi eljárásától, lemondtak a krónikus fájdalommal járó betegekről. Azok a fájdalmas betegek a fájdalomklinikák előcsarnokait zsúfolták, enyhülést keresve.

Downey 2018 közepéig hároméves ciklust töltött be a Georgia Orvosi Tanácsban, és az igazgatótanács fájdalombizottságának elnöke volt. Kollégáinak azt mondta, nem érdekli egy másik kifejezés, mert orvosi praxisa annyira elfoglalt a betegekkel, akiket más orvosok utasítottak el.

Egy hétfő délelőtt 50 beutalót kapott új betegekhez, „csak azért, mert az orvosok azt mondják, hogy elegük van” – mondta Downey.

Amíg az orvosi bizottság tagja volt, pontalapú munkalapot dolgozott ki a fájdalom betegeket kezelő háziorvosok számára. A cél: Segítsen az orvosoknak eldönteni, hogy a fájdalomban szenvedő betegek hajlandóak-e befejezni a terápiát, és kipróbálni a nem opioidos terápiákat, például az injekciókat, ahelyett, hogy csak fájdalomcsillapítót keresnének.

Az orvosi bizottság vizsgálói, akik minden hónapban ugyanazt a receptet szedő betegeket látják, a visszaélésszerű felírás vagy a "tabletta malom" jeleit láthatják" – mondta Downey.

Elmondta, hogy az ilyen betegek gyakran képesek olyan rendszeres tevékenységeket folytatni, mint a munka, a családdal eltöltött idő vagy a templomba járás.

"A fájdalom szempontjából ez egy jól kezelt beteg" – mondta Downey. – Stabilak.

Az orvosok félnek a függőségtől

Sharfstein, Maryland korábbi egészségügyi államtitkára azt mondta, hogy "nagy ostorcsapás történt", amikor az orvosok reagálnak az opioidjárványra, amelyet az évek óta tartó megengedő felírások tápláltak.

"Az orvosoknak azt mondták, hogy a lehető legjobban kezeljék a fájdalmat, és most talán azt az üzenetet hallják, hogy bármilyen opioid miatt bajba kerülhetnek" – mondta.

Sharfstein és felesége, Dr. Yngvild Olsen, egy addiktológiai orvos, megírta a "The Opioid Epidemic: What Everybody Needs to Know" című könyvet. Ebben azzal érvelnek, hogy az orvosokat ki kell képezni a függőség kimutatására és kezelésére. A legtöbb orvosi rezidensprogram nem tanítja meg az anyagokkal visszaélő betegek ellátását.

Egy járvány és válasz:

A Feds új figyelmeztetést adott ki az orvosoknak: Ne spóroljunk túl sokat az opioid fájdalomcsillapító tablettákon

Túl messzire ment az opioid-receptek visszaszorítása? Íme, miért gondolják át az orvosok.

A kábítószer, az alkohol és az öngyilkosság okozta „kétségbeesésből fakadó halálesetek” leginkább a fiatal felnőtteket sújtják

A naloxon visszafordíthatja az opioid túladagolást, de az általános iskolákba tartozik a gyógyszer?

Az orvosok "rémülnek a függőségtől, és meg kell érteniük és kezelniük kell" – mondta Sharfstein.

A 27 éves Garrett Greene-t fájdalomcsillapító orvosa a múlt hónapban betegként ejtette ki. Azt mondta, hogy az orvos azt mondta neki, hogy nem érzi jól magát egy cisztás fibrózisos betegnél.

Greene elmondta, hogy naponta körülbelül 90 milligrammos adag Percocet opiátot vett be, hogy csillapítsa a fájdalmat, mióta hét évvel ezelőtt megműtötték, miután kétszer összeomlott a bal tüdeje. Sok más műtéten és vérrögökön is átesett.

"A 20-as éveim nagy részét a kórházban töltöttem, és első kézből figyeltem, hogyan tudja felemelni a csúnya fejét ez a betegség szörnye" – mondta Greene.

A múlt hónap végén Greene az általa "iszonyatos méregtelenítésen" ment keresztül, miközben "elvesztette az eszemet" új fájdalomorvost keresni. Amikor megtalálta Rosenblattot, a lány buprenorfinra cserélte, ami szintén egy opiát, de arra használják, hogy segítsenek leszoktatni az embereket a heroinról és más opioidokról. Greene szerint Percocet hosszú távon nem tett jót a tüdejének, és elnyomta a légzését.

Rosenblatt elmondta, hogy az új ügyfeleket gyakran hosszabb hatástartamú opioidokra, valamint fizikoterápia, antidepresszánsok, izomrelaxánsok és terápia kombinációira kell váltania, hogy javítsa az alvást.

"Az esetek többségében nagyon jól működik, és sok esetben ezüst bélés van, mert az emberek megkapják a megfelelő szakembert" – mondta Rosenblatt. "Másoknak nem annyira, mert őrült elvonáson mennek keresztül, miután az orvosok egyszerűen megszakították őket, börtönbe kerültek vagy nyugdíjba vonultak kilépési terv nélkül."

Scott Gottlieb, az élelmiszer- és gyógyszerügyi adminisztráció egykori biztosa szerint a szabályozóknak „vitathatatlanul fel kellett zárniuk” az opioidválságot, amelyet „a modern történelem legnagyobb közegészségügyi válságának” nevezett.

A szabályozóknak „drámai lépéseket kellett tenniük a beavatkozáshoz” – mondta.

Contents