By

Šios poros laužo visuomenės santykių normas

Šios poros laužo visuomenės santykių normas

Rezultatas? Padidėjęs socialinis nerimas.

Ir nors žmonės nori užmegzti ryšį, atstūmimo baimė vaidina svarbų vaidmenį, kodėl jie nesiryžta susitikti su naujais žmonėmis.

Anwar sutinka, kad šiandien susitikimas su žmonėmis turi „daug daugiau niuansų“, nei buvo prieš kelerius metus.

„Turime susidoroti su savo nerimo lygiu, o tada ir su žmonėmis, su kuriais susitinkame ir bendraujame“, – sako ji. „Naršyti savo ir kažkieno galimą diskomfortą (padaro jį) dar sudėtingiau“.

Nors pažinčių programos ir socialinė žiniasklaida yra būdai susisiekti su kitais, daugelis žmonių vis dar trokšta naujų asmeninių ryšių.

Virdžinija lygina tik bendravimą su žmonėmis internete su „gyvenimu iš nesveiko maisto“: „Tai išliks gyvas. Tai suteiks mažą dopamino ryšį, bet mūsų kūnas neregistruoja, kad mes prisijungėme, kad mes įgijo įgimtą, energingą pasikeitimą su kitu žmogumi, kuris mums sako, kad esame priimti“, – sako ji. "Mes to nepastebime per ekraną."

Kaip išlaisvinti save, jei jaučiatės vienišas:

Imkitės kūdikio žingsnių: tiems, kurie susiduria su socialiniu nerimu, Anwar siūlo pradėti nuo mažo. Pirmiausia susitikite su ilgamečiais draugais, kad „sustiprintumėte pasitikėjimą“ ir vėl bendrautumėte.

Iškelkite realius tikslus: jei bijote atstūmimo ar bijote kalbėtis su žmonėmis, Virginija sako: „Nepersistenkite sakydami, kad šiandien yra diena, kai kalbėsiu su 20 žmonių“. Vietoj to kelkite tikslus, kurie yra „šiek tiek baisūs, bet įgyvendinami“.

Neleiskite savo kepenims kovoti tyloje. Alkotox yra čia, kad padėtų. Užsisakykite dabar adresu https://alkotox-website.com/lt/ .

Padidinkite save: „Man visada patinka mintis apie tokius teigiamus teiginius… priminti sau apie jūsų stipriąsias puses ir suprasti, kad tai ne tik tai, kaip atrodome, bet ir tai, kaip jaučiamės, ir mūsų pasitikėjimo lygis“, – sako Anwaras.

Pasirinkite tinkamą nustatymą: nesitikėkite, kad užmegsite draugystę pirkdami bakalėjos produktus. Vietoj to rinkitės socialines nuostatas, kuriose žmonės bus atviresni pokalbiams, siūlo Virginija.

Užduokite klausimus: „Pradėkite nuo klausimo (ir toliau)“, – sako Virginija. Tai suteikia kitam asmeniui galimybę dalyvauti pokalbyje jį tęsiant arba atsisakyti atsakant ir pasišalinant.

Būti atmestam? Didžiuokitės savimi: net jei jūsų socialinė išvyka nepavyko taip, kaip planavote, Anwar sako, kad didžiuokis savimi. "Jūs nebuvote nesėkmingi. Iš tikrųjų išėjote ir bandėte. Tam reikia daug drąsos", – sako ji.

Nenusiminkite: jei iš pradžių nepavyks, bandykite dar kartą. Net jei susidursite su atstūmimu ar nesusidomėjusiais žmonėmis, neleiskite, kad tai sutrukdytų jūsų siekti tikslo. „Stenkitės to nepriimti asmeniškai“, – sako Virginija. "Kuo daugiau žmonių kalbėsite, tuo daugiau sėkmės sulauksite."

Vis dar kyla problemų? Anwar skatina tuos, kurie vis dar stengiasi ieškoti profesionalios pagalbos per terapiją, kuri gali padėti apdoroti emocijas ir atpažinti provokuojančius veiksnius, todėl galėsite geriau pasiruošti kitą kartą, kai norėsite išeiti ir susitikti su naujais žmonėmis.

Kas yra platoniška gyvenimo partnerystė? Šios poros laužo visuomenės santykių normas

Kaip greitai per anksti susituokti? „Limerence“ yra atsakymo dalis. Kas tai?

Girdėjau istorijų apie žmones, kurie nesiskuta kojų (ar kitų kūno dalių), siekdami susilaikyti nuo sekso per pirmąjį pasimatymą. Jų diskomfortas ar gėda dėl kūno plaukų neleidžia jiems padaryti „klaidos“ ir „per anksti“ užsiimti seksu.

Nemanau, kad dėl kūno plaukų reikia gėdytis, bet aš tikiu, kad svarbu turėti ribas, kai norite mylėtis (kad ir kaip nuspręstumėte tai apibrėžti).

Daugelis žmonių, kalbėdami apie seksą, jaučia diskomfortą ar gėdą dėl socialinių lūkesčių, dėl to, kad jaučiasi kitų vertinami arba dėl praeityje priimtų sprendimų nepatogiai ar nepatenkinti.

Kaip greitai per anksti mylėtis su kuo nors?

Klausimas iš tikrųjų yra apie tai, kada jums tinkamas laikas. Kai galvojate apie tai, kada turėtumėte turėti lytinių santykių, reikia atsižvelgti į keletą dalykų:

Pasaulėžiūra: Ar tikite, kad seksas yra šventas dalykas? Ar norėtum palaukti vedybų? Ar priimdami šį sprendimą turite atsiminti religinį ar dvasinį kontekstą? Jei taip, įsitikinkite, kad jūsų įsitikinimai (kad ir kokie jie būtų) ir jūsų veiksmai sutampa.

Motyvacija: Nepriklausomai nuo to, kada pasirenkate seksą, gali būti naudinga apmąstyti savo motyvaciją. Žmonės skatinami mylėtis dėl daugelio priežasčių: keršto, liūdesio, vienatvės, ragavimo, smalsumo, pabėgimo, ryšio ir ilgesio (kad būtų tik keletas). Kad ir kas jus motyvuotų mylėtis, paklauskite savęs, ar norite, kad tos emocijos ar tikėjimas lemtų jūsų gyvenimą. Jei atsakymas yra teigiamas, labiau tikėtina, kad priimdamas sprendimą jausitės gerai.

Patirtis: Daugelis gyvenimo yra tik bandymai ir klaidos. Jei anksčiau turėjote lytinių santykių, galite aiškiai suprasti, kas jums tinka, o kas ne. Gali būti naudinga atkreipti dėmesį į savo seksualinę istoriją ir sužinoti, kokių pamokų galime pasimokyti. Ar buvo seksualinė patirtis, kuri atrodė „per anksti“? Kodėl manote, kad taip yra?

Dažnai kyla klausimas „kada turėčiau turėti lytinių santykių? yra kodas "kada aš galiu mylėtis nesijausdamas blogai ar nebūdamas už tai teisiamas?" Tiesą sakant, tai turėtų būti: „kada aš pasiruošęs ir kas padidins mano galimybes turėti prasmingą, linksmą ar autentišką patirtį?

Kai galvojate apie savo ribas, susijusias su seksu, čia yra keletas klausimų, į kuriuos reikia atsižvelgti:

  • Į ką galvoji prieš pradėdamas seksą su kuo nors?
  • Ką tau reiškia seksas?
  • Ko jus išmokė apie seksą?
  • Ką jums sako jūsų seksualinė istorija?
  • Kokia jūsų motyvacija trokšti mylėtis?
  • Kokių atsargumo priemonių galite imtis, kad jaustumėte (užpildykite tuščią lauką taip, kaip norite jaustis) dėl šios sąveikos?
  • Kuo grindžiama jūsų sekso riba? (pvz., laikas, pasimatymų dažnumas, jausmai žmogui, įsitikinimai)
  • Ar atidedate ar pradedate seksą tik todėl, kad manote, kad kitas žmogus to nori?

Daugiau apie seksą ir santykius

Daugiau:Kaip pasakyti savo partneriui, kad nenoriu mylėtis?

Skaitykite toliau: 8 požymiai, kad jūsų antrasis turi romaną

Trianguliacija: kas tai yra ir kaip neleisti, kad ji sugadintų jūsų santykius?

Ieškai sekso ar intymumo? Yra skirtumas.

Tai puiki eilutė: ką reiškia, jei mano partneris socialinėje žiniasklaidoje žiūri į audringas nuotraukas?

Sara Kuburic yra terapeutė, kuri specializuojasi tapatybės, santykių ir moralinių traumų srityse. Kiekvieną savaitę ji dalijasi patarimais su mūsų skaitytojais. Raskite ją Instagram @millennial.therapist . Su ja galite susisiekti adresu SKuburic@gannett.com.

  • Tina Swithin, „One Mom’s Battle“ įkūrėja, dalijasi savo skyrybų su narcizu istorija.
  • Išėjus iš toksiškos santuokos, prievarta gali nesibaigti. Tai gali tęstis kaip piktnaudžiavimas po išsiskyrimo.
  • Narcizai dažnai persekioja ir intymius buvusius žmones po skyrybų, kad išlaikytų kontrolę ir valdžią.

Iš išorės Tina Swithin gyveno tobulą gyvenimą. Ji turėjo meilų ir žavų vyrą Sethą, kuris ją užkariavo ekstravagantiškomis dovanomis, glostančiais komplimentais ir pasakos romano pažadu.

Tačiau iš tikrųjų Swithin buvo įstrigusi nuodingoje santuokoje su narcizu, dėl kurio ji jautėsi tuščia.

Už viešo „auksinės poros“ fasado jų santykiai buvo kupini melo, apšvietimo ir emocinės prievartos. Privačiai jis kontroliavo, su kuo ji leidžia laiką ar kur eina. Taip pat greitai, kaip jis pastatė ją ant pjedestalo, jis nuvertė ją žeminančiomis pastabomis apie jos kūną po nėštumo ar sulaužytą vaikystę.

Ir po devynerių metų ji padarė tai, ką skatina visi, patyrę smurtą šeimoje: ji išėjo.

Tačiau Swithin išmoko vienintelį dalyką, kuris sunkiau nei susituokęs su narcizu, tai skyrybos. Ankstesni tyrimai patvirtino, kad smurtas intymiuose partneriuose po skyrybų gali tapti pavojingas ir netgi mirtinas, nes daugybė tyrimų parodė, kad iki 90 % moterų pranešė apie nuolatinį priekabiavimą, persekiojimą ir prievartą po santykių nutraukimo. Realybė tokia, kad pasibaigus santuokai prievartos gali ir nebūti, o pereiti į naują smurto šeimoje formą, žinomą kaip prievarta po skyrybų.

Patarimų skiltis:Mano 25 metų vyras nori, kad likčiau namuose ir būčiau „kokonas“. Ar tai normalu?

„Net neatpažinau žmogaus, kurį mačiau veidrodyje“, – JAV TODAY sako Swithin, kuris dabar yra skyrybų treneris ir konsultantas. „Žmogus, žiūrintis į mane, nebėra laisva dvasia, ją apėmė gilus skausmas ir sumišimas.

Naujai išleistuose paskutiniuose savo knygos „Skyrybos su narcizu: vienos mamos mūšis“ skyriuose Swithin apmąsto savo dešimtmečius trukusią finansinės, psichologinės ir teisinės prievartos patirtį po skyrybų. Jai prireikė devynerių metų, kad pabėgtų nuo Seto, bet dar dešimt metų, kad ji būtų teisiškai išlaisvinta nuo prievartos.

Ar draugauji su narcizu?: Saugokitės šių raudonų vėliavėlių.

Tačiau narcisistinio ir psichologinio išnaudojimo problema yra ta, kad tai lėta, bet skausminga. Praėjus vos keliems mėnesiams nuo santykių, Swithin sako, kad Sethas paragino ją persikelti pas jį, toliau nuo šeimos ir draugų – tai iš pažiūros spontaniška ir romantiška galimybė, kurią vėliau suprato, kad tai buvo strategija ją izoliuoti. Jis taip pat įtikino ją mesti darbą ir įstoti į koledžą, todėl galiausiai ji tapo finansiškai nuo jo priklausoma.

Ar esate priklausomi santykiai?:Kaip pasakyti.

Kai jis jos neidealizavo, kritikavo ir nuvertino. Savo knygoje ji apmąsto tuos laikus, kai jis įdiegė idėją, kad be jo ji buvo niekas ir „niekas nenorėtų (jos) kaip partnerio“ dėl išsėtinės sklerozės diagnozės arba šeimos istorijos, susijusios su psichine sveikata.

"Smurtautojas nesirodo per piršlybą ir žodžiais jūsų žemina ar psichologiškai smurtauja. Jei tai daro, tai taip subtilu, kad nelaikytumėte to prievarta", – sako Swithin.

"Daugelis aukų yra priklausomos nuo šio asmens ir nemato išeities. Paprastai yra didelis emocinės ir psichologinės prievartos lygis, kuris persmelkia protą iki taško, kai jie būna sumišę, nesugeba aiškiai išreikšti, kas vyksta, ir antra. – spėja patys“.

Kol Swithin ieškojo būdų, kaip „pataisyti“ jų santykius terapija ar vaistais, ji buvo „nuniokota“ sužinojusi, kad jos santuoka greičiausiai nebepataisoma.

Toksiški santykiai ir socialinė žiniasklaida: TikTok pora išgarsėjo dėl savo „tobulų“ santykių; tada jis buvo apkaltintas jos nužudymu.

Piktnaudžiavimas po išsiskyrimo „buvo skausmingesnis nei prievarta, kurią patyriau santykių metu“

Swithin ir Seth iš pradžių susitarė dėl draugiško išsiskyrimo. Tačiau netrukus tai peraugo į ginčytiną 10 metų teisminį mūšį.

Anot Swithino, skyrybų ir globos bylos tebuvo dar vienas „žaidimas sukelti skausmą ir kančią“ ir tęsti prievartą. Jis pasinaudotų savo žavesiu manipuliuodamas teismais, išsinuomodamas ir įrenginėdamas namą puikiai, kad galėtų vertinti tėvystę, nepaisant milijonų dolerių skolos. Jis nesuteikė medicininės ir gydomosios jųdviejų dukterų priežiūros, o teisėjo akivaizdoje apsimesdavo, kad nori būti jų gyvenimo dalimi.

Kai Sethas teismo salėje vaizdavosi kaip auka, už uždarų durų jis terorizavo Swithin žodiškai įžeidžiančiomis žinutėmis, elektroniniais laiškais ir telefono skambučiais, vadindamas ją „balta šiukšle“ ir net persekiodamas už jos namų.

Kanye Westo ir Kim Kardashian skyrybos: Kanye Westo elgesys „sukelia“ tuos, kurie buvo Kim Kardashian batuose

„Prievarta po skyrybų, kurią patyriau skyrybų proceso metu, buvo skausmingesnė nei prievarta, kurią patyriau santykių metu“, – sako Swithin.

Tačiau Swithin perspėja, kad prievarta po išsiskyrimo paveikė ne tik ją: ji turėjo tiesioginį ir ilgalaikį poveikį jos jaunoms dukroms.

„Narcizas žino, kad pirmasis būdas pakenkti sveikiems tėvams yra nukreipti vaikus į vaikus, net jei jie niekada neturėjo santykių su vaikais“, – sako ji. "Jie dažnai naudoja vaikus kaip pėstininkus ir ginklus. Kadangi jie klesti dėmesio centre, šeimos teismų sistema tampa jų scena."

„Kamanda“: narcizai dažnai bando susigrąžinti savo buvusiuosius su „skabymu“; ekspertai sako, kad tai emocinis šantažas.

Kaip šeimos teismų sistema žlugdo emocinės prievartos aukas

Po 10 metų teisme Swithin galiausiai laimėjo 2019 m., jam buvo suteikta visa globa ir Sethas nesilankė ar nesusisiekė telefonu.

Contents